Skip to main content
Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα, δια χειρός Αλέξανδρου Τσιοτίνη – 14 Δεκεμβρίου 2024

Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα, δια χειρός Αλέξανδρου Τσιοτίνη – 14 Δεκεμβρίου 2024

ανά
2227 2227 people viewed this event.
σεμινάριο μαγειρικής Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα, δια χειρός Αλέξανδρου Τσιοτίνη – 14 Δεκεμβρίου 2024
H Gourmet Chef Professional Seminars παρουσιάζει
τον Chef Patron του CTC Restaurant Αλέξανδρο Τσιοτίνη.

Στο Σεμινάριο Δημιουργικής Ελληνικής Κουζίνας μέσα από μια επίδειξη υψηλής τεχνικής, ο Chef θα παρουσιάσει ένα μοναδικό Μενού, από το βραβευμένο MICHELIN STAR CTC Restaurant.
  • Θέμα: Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα
  • Εισηγητής / Chef Εκπαίδευσης : Αλέξανδρος Τσιοτίνης
  • Ημερομηνία: 14 Δεκεμβρίου 2024
  • Ώρα: 12:00 – 17:00
  • Τύπος σεμιναρίου : Παρουσίαση με γευσιγνωσία
  • Τοποθεσία: Domestica s.a Heraklion – ΒΙΠΕ Ηρακλείου, οδός Π
  • Διοργάνωση: Gourmet Chef
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το πλήρες συνταγολόγιο, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης υπογεγραμμένη από τον Chef.
ΜΕΝΟΥ

• Μουσακά ταρτάρ με μουσελίν σιμιγδαλιού, κρέμα μελιτζάνας και πούδρα από μελιτζάνα
Αλμυρά samblé, τεχνικές ξηρής ωρίμανσης, αλμυρά ζεστά siphon, αφυδάτωση λαχανικών.
• Μακαρόνια Ταραχτά Greek Style Cacio e Pepe.
Χειροποίητα σκιουφιχτά μακαρόνια με φρέσκια ελληνική τρούφα και βούτυρο από καμένο ανθότυρο
χειροποίητα paterned ζυμαρικά, εξέλιξη παραδοσιακών συνταγών.
• Καγιανάς Αφράτος, ψητός και κονφί με κρέμα από λουκάνικο χωριάτικο, πατάτες σε κρούστα αλατιού.
Τεχνική ψησίματος σε microwave ομελέτας, αφράτοι πουρέδες, κονφί λαχανικά.
• Τα μύδια σαγανάκι του Χειμώνα
Πράσινες ντομάτες σε ζύμωση, φέτα καπνιστή και λάδι από πεύκο, shaping με φόρμες σιλικόνης.
• Μουσελίν από φάβα αρωματισμένη με κουμ κουάτ γλυκόξινα παντζάρια και μαρινάτο σκουμπρί .
Τεχνικές πάστωσης ψαριού, αλμυρές μαρμελάδες.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το πλήρες συνταγολόγιο, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης υπογεγραμμένη από τον Chef

O Αλέξανδρος Τσιοτίνης, chef και ιδιοκτήτης του CTC, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η αγάπη του για τη γαστρονομία τον οδήγησε στην Palmier Academy. Παράλληλα με τις σπουδές του μαθήτευσε και στην κουζίνα του εστιατορίου Hytra. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινάει από πολύ νεαρή ηλικία σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο στο πλάι τεράστιων μορφών της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Δουλεύοντας ως μάγειρας στα εστιατόρια Epicure 3* michelin , Arpége 3* michelin, Astrance 3* michelin, δίπλα στους «μεγάλους του δασκάλους» Alain Passard, Helenne Darroze, Eric Frechon και Pascal Barbot , όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει απέκτησε αγάπη για την πρώτη ύλη, πάθος για την τελειότητα και ενθουσιασμό με τη δημιουργικότητα που μπορεί να εκφράζει η μαγειρική.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2010, ανέλαβε το εστιατόριο Περιβόλι στη Σαντορίνη και στη συνέχεια διετέλεσε Executive Chef του ξενοδοχείου Elounda Peninsula στην Κρήτη για 3 χρόνια. Το 2012 κερδίζει τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο Calypso. Το 2015 διακρίθηκε με την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, με το πιάτο του “Ρίζες της Ελλάδας”. Το πιάτο αυτό απεικόνιζε μια πεσμένη και ραγισμένη βρώσιμη γλάστρα από χαρούπι, γεμισμένη με όλα τα αρωματικά της ελληνικής κουζίνας. Ο σεφ παρουσίασε το πιάτο στους κριτές κρατώντας στη γλώσσα του καθενός τη μετάφραση από το «Μικρό Ναυτίλο» του Ελύτη ενώ στο τέλος τους αποκάλυπτε πως το χαρτί που κρατούσαν θα μπορέσουν να το γευτούν ανακαλύπτοντας παράλληλα το πρώτο ελληνικό άρωμα που είναι η μαστίχα.
Το 2015 όμως είναι ίσως η πιο σημαντική χρονιά του καθώς δημιουργείται το «πρώτο του παιδί», το CTC ένα εστιατόριο το οποίο ανατρέπει όλα τα δεδομένα της ελληνικής μέχρι τότε γαστρονομικής σκηνής. Δεν έχει μενού και καλεί τους επισκέπτες να αφεθούν στα χέρια του σεφ και απλά να του αναφέρουν αν θέλουν να δοκιμάσουν 3 – 6 ή 9 πιάτα . Παράλληλα δραστηριοποιείται με τη Rolling Stove στους τομείς: Consulting, Private Dining, Events και Master Classes μεταδίδοντας τις γνώσεις, τον ενθουσιασμό και την έμπνευση του.
Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική. Ως λάτρης των χρωμάτων, παραλληλίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά, ο οποίος αναμένει να «γεμίσει» με ιδιοφυΐα και δημιουργικότητα. Ο σεφ στοχεύει με τις δημιουργίες του να «προ(σ)καλέσει» τους καλεσμένους του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και ασύστολα
INDIVIDUAL RECOGNITIONS
2007 : Χρυσό μετάλλιο στο 3ο International Forum
γαστρονομίας από το Chef Club Ελλάδος
2012 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2013 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2014 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2015 : 1η Θέση για τις μεσογειακές χώρες σύμφωνα με τον
παγκόσμιο διαγωνισμό SPYC
2016 : Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2016 : 2 * από τον οδηγό FNL
2017: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2017 : Χρυσό σκούφο για το Consulting της εταιρίας
Rolling Stove για το εστιατόριο Σελήνη
2017: Βραβείο Ελληνικής κουζίνας για το εστιατόριο Σελήνη
2017 : 2* από τον οδηγό FNL
2018 : Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
2018 : 2* από τον οδηγό FNL
2019: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
Δήλωση Συμμετοχής
Για την οριστικοποίηση της κράτησής σας, απαιτείται η κατάθεση σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς και η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας:
Κόστος Συμμετοχής: 160,οο€
Σπουδαστές σχολών: 130,00€
Alpha Bank
IBAN : GR9101406470647002310001452
Eurobank
IBAN : GR9202601340000010101673134
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΙΒΑΝ : GR4501715570006557107186723
Αιτιολογία : Tο ονοματεπώνυμό σας
Δικαιούχος : Μπουσούλης Χρυσόστομος
Θα είμαι κοντά σας για οποιαδήποτε ενημέρωση ή περαιτέρω πληροφόρηση.
Μάκης Μπουσούλης,
Gourmet Chef.
Τηλ +306981239848

 

    Event registration closed.
     

    Date And Time

    14/12/2024 @ 12:00 to
    14/12/2024 @ 17:00
     

    Ημερομηνία Τέλους Εγγραφών

    14/12/2024
     

    Τύποι Γεγονότος

    Share With Friends