
Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα, δια χειρός Αλέξανδρου Τσιοτίνη – 14 Δεκεμβρίου 2024
Στο Σεμινάριο Δημιουργικής Ελληνικής Κουζίνας μέσα από μια επίδειξη υψηλής τεχνικής, ο Chef θα παρουσιάσει ένα μοναδικό Μενού, από το βραβευμένο MICHELIN STAR CTC Restaurant.
- Θέμα: Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα
- Εισηγητής / Chef Εκπαίδευσης : Αλέξανδρος Τσιοτίνης
- Ημερομηνία: 14 Δεκεμβρίου 2024
- Ώρα: 12:00 – 17:00
- Τύπος σεμιναρίου : Παρουσίαση με γευσιγνωσία
- Τοποθεσία: Domestica s.a Heraklion – ΒΙΠΕ Ηρακλείου, οδός Π
- Διοργάνωση: Gourmet Chef
• Μουσακά ταρτάρ με μουσελίν σιμιγδαλιού, κρέμα μελιτζάνας και πούδρα από μελιτζάνα
Αλμυρά samblé, τεχνικές ξηρής ωρίμανσης, αλμυρά ζεστά siphon, αφυδάτωση λαχανικών.
Χειροποίητα σκιουφιχτά μακαρόνια με φρέσκια ελληνική τρούφα και βούτυρο από καμένο ανθότυρο
χειροποίητα paterned ζυμαρικά, εξέλιξη παραδοσιακών συνταγών.
Τεχνική ψησίματος σε microwave ομελέτας, αφράτοι πουρέδες, κονφί λαχανικά.
Πράσινες ντομάτες σε ζύμωση, φέτα καπνιστή και λάδι από πεύκο, shaping με φόρμες σιλικόνης.
Τεχνικές πάστωσης ψαριού, αλμυρές μαρμελάδες.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το πλήρες συνταγολόγιο, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης υπογεγραμμένη από τον Chef
O Αλέξανδρος Τσιοτίνης, chef και ιδιοκτήτης του CTC, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η αγάπη του για τη γαστρονομία τον οδήγησε στην Palmier Academy. Παράλληλα με τις σπουδές του μαθήτευσε και στην κουζίνα του εστιατορίου Hytra. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινάει από πολύ νεαρή ηλικία σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο στο πλάι τεράστιων μορφών της παγκόσμιας γαστρονομίας.
γαστρονομίας από το Chef Club Ελλάδος
2012 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2013 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2014 : Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
2015 : 1η Θέση για τις μεσογειακές χώρες σύμφωνα με τον
παγκόσμιο διαγωνισμό SPYC
2016 : Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2016 : 2 * από τον οδηγό FNL
2017: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
2017 : Χρυσό σκούφο για το Consulting της εταιρίας
Rolling Stove για το εστιατόριο Σελήνη
2017: Βραβείο Ελληνικής κουζίνας για το εστιατόριο Σελήνη
2017 : 2* από τον οδηγό FNL
2018 : Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
2018 : 2* από τον οδηγό FNL
2019: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
Δήλωση Συμμετοχής
Σπουδαστές σχολών: 130,00€
IBAN : GR9101406470647002310001452
IBAN : GR9202601340000010101673134
ΙΒΑΝ : GR4501715570006557107186723
Δικαιούχος : Μπουσούλης Χρυσόστομος
Gourmet Chef.
Τηλ +306981239848