Skip to main content

France to Crete :: Γη – Αέρας – Θάλασσα με τον Chef Petrof Iosif 28/01/2024

ανά
706 706 people viewed this event.
Πληρωμένο
Αφίσα σεμιναρίου France to Crete : Γη - Αέρας - Θάλασσα

France to Crete
Air – Terre – Mer
Η Gourmet Chef professional seminars παρουσιάζει τον Petrof Iosif σε ένα μοναδικό σεμινάριο υψηλής γαστρονομίας!

Το France to Crete είναι μια γέφυρα δυο σπουδαίων μεσογειακών λαών και πολιτισμών, που αναδεικνύει τον πλούτο των προϊόντων, αλλά και την υψηλή γαστρονομία που συνδέει τις δυο χώρες.
Η παρουσίαση περιλαμβάνει όλα τα στάδια της φύσης, Γη – Αέρας – Θάλασσα, καθώς επίσης στοιχεία Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.
Μέσα από μια επίδειξη υψηλής τεχνικής ο Chef Petrof Iosif παντρεύει τοπικά προϊόντα της Κρητικής γης με Γαλλικές τεχνικές δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο γαστρονομικό ταξίδι.

  • Θέμα: France to Crete :: Γη – Αέρας – Θάλασσα
  • Ημερομηνία: 28 και 29/01/2024
  • Τοποθεσία: Domestica s.a Heraklion – ΒΙΠΕ Ηρακλείου, οδός Π
  • Ώρα: 12:00 – 17:00
  • Τύπος σεμιναρίου: Demostration με γευσιγνωσία
  • Εισηγητής: Iosif Petrof
  • Διοργάνωση: Gourmet Chef
  • Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6981239848 Μάκης Μπουσούλης
Κόστος Συμμετοχής: 130,00€
Σπουδαστές Σχολών: 100,00 €
Θα είμαι κοντά σας για οποιαδήποτε ενημέρωση ή περαιτέρω πληροφόρηση.
Μάκης Μπουσούλης,
Gourmet Chef.
Τηλ (+30) 698 123 98 48
http://gourmetchef.gr
Αρτοποιία
• Κριτσίνια από ζύμη για croissant με μυρωδικά και γραβιέρα
• Ψωμί με σταμναγκάθι
• Ελαιοψωμο
Mer
• Λαβράκι με μύδια και χόρτα (Plat)
Terre
• Εικονικά ζυμαρικά από λαχανικά με διάφορες γεμίσεις ( vegan – vegetarian) (Entré)
• Pate en croûte όπως μια Χανιώτικη κρεατότουρτα (Plat)
Air
• Ορτύκι γεμισμένο με μαύρη τρούφα και καρύδια , το στήθος jus από σταφύλια με την καρκάσα και το μπούτι confit κροκέτα με αποξηραμένα φρούτα (Plat)
Ζαχαροπλαστική
• Sorbet με βότανα και μέλι συνοδευόμενο από spéculos με μπαχαρικά και αέρας ρακόμελο (Pre-dessert)
• Souffle με λευκή σοκολάτα , κατσικίσιο γάλα και παγωτό από Κρητικές μπανάνες (Desert)
• Σφακιανή πίτα macaron (Mignardises)
• Pâte des fruits με εσπεριδοειδή (Mignardises)

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το πλήρες συνταγολόγιο, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης υπογεγραμμένη από τον Chef

Σύντομο βιογραφικό
Ιωσήφ Πετρώφ
Ύστερα από δυο έτη σπουδών στην ΣΤΕ Ηρακλείου και στην συνέχεια μακροχρόνιες σπουδές στην περίφημη γαλλική σχολή Institut Paul Bocuse, Lyon, France, πετυχαίνοντας αρχικά τον τίτλο bachelor degree στην ειδικότητα restaurant management και arts culinaires. Ακολούθησαν σπουδές επιπέδου MBA πάνω στο restaurant management και culinary innovation.
Μαθήτευσε δίπλα σε μερικούς από τους καλύτερους chef του κόσμου και φυσικά δίπλα στα ιερά τέρατα της γαλλικής γαστρονομίας Paul Bocuse και Joel Robuchon. Τα εστιατόρια που εργάστηκε σε Γαλλία και Αγγλία ήταν όλα βραβευμένα με αστέρια Michelin Leon de Lyon 2* Michelin stars ⭐️ Lyon, Gourmet de Seze 1* Michelin star ⭐️ Lyon, Saison 1 Michelin Star ⭐️ , Lyon, Paul Bocuse 3 Michelin stars ⭐️ Lyon, Trois Domes 1 Michelin star ⭐️, Lyon, Mere Brazier par Mathieu Viannay 2 Michelin stars ⭐️, Lyon καθώς και στο Λονδίνο l’atelier de Joël Robuchon 1 Michelin star ⭐️, London.
Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά στον τόπο καταγωγής του ασχολήθηκε αρχικά με την εκπαίδευση σε ιδιωτικές και δημόσιες σχολές καθώς διετέλεσε chef – restaurant management στο ουσιαστικά πρώτο εστιατόριο fine dining για την περιοχή των Χανίων εστιατόριο Serenissima, του ομώνυμου boutique hotel.
Το 2020 δημιούργησε την ομάδα Π gastronomy stories όπου είναι μια εικαστική ομάδα που ασχολείται με έργα τέχνης δημιουργημένα μέσα από προϊόντα της γαστρονομίας, όπου και διατέλεσε δυο πετυχημένες εκθέσεις αρχικά για την ελληνική επανάσταση του 1821 με τον τίτλο Un clin d’œil sur le 21 και έπειτα την boutique έκθεση Révolution με θέμα την γαλλική επανάσταση.
Το 2022 και 2023 διοργάνωσε τους διαγωνισμούς με τον Ελληνογαλλικό σύλλογο Χανίων, η κρέπα με άρωμα Κρήτης και η τάρτα με άρωμα Κρήτης την επόμενη χρόνια ακριβώς όπου είναι ένας διαγωνισμός που απευθύνεται μόνο σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης .
Το 2021 έζησε την μεγαλύτερη του ξεχωριστή εμπειρία σαν καθηγητής όπου για δυο μήνες συνεχόμενους παρέδωσε μαθήματα άρτο ζαχαροπλαστικής στις φυλακές Αγιάς Χανίων.
Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες παραγωγές διαφημίσεων σαν food stylist για λογαριασμό της εταιρίας Indigo View του διάσημου σκηνοθέτη Θόδωρου Παπαδουλάκη.
Σήμερα είναι καθηγητής της ιδιωτικής σχολής ΙΕΚ Δέλτα 360 και του Δημοσίου ΙΕΚ Χανίων όπου και στις δυο σχολές διδάσκει όλες τις ειδικότητες γαστρονομίας. Δίνει τις συμβουλές του σε πολυάριθμες ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια, δημιουργεί event για εταιρίες και μη, καθώς επίσης δραστηριοποιείται έντονα με την ελληνογαλλική κοινότητα, μιας και είναι έφορος οικονομικών του Ελληνογαλλικού συλλόγου Χανίων.
Δήλωση Συμμετοχής
Για την οριστικοποίηση της κράτησής σας, απαιτείται η κατάθεση σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:
Κόστος Συμμετοχής: 130,00€
Σπουδαστές Σχολών: 100,00 €
Alpha Bank
IBAN : GR9101406470647002310001452
Eurobank
IBAN : GR9202601340000010101673134
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΙΒΑΝ : GR4501715570006557107186723
Αιτιολογία : Tο ονοματεπώνυμό σας
Δικαιούχος : Μπουσούλης Χρυσόστομος

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.

    Event registration closed.
     

    Date And Time

    28/01/2024 @ 12:00 to
    28/01/2024 @ 17:00
     

    Ημερομηνία Τέλους Εγγραφών

    28/01/2024
     

    Τοποθεσία

    Domestica s.a Heraklion – ΒΙΠΕ Ηρακλείου, οδός Π
     

    Τύποι Γεγονότος

    Share With Friends


    Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/gourmetchef.gr/httpdocs/wp-content/plugins/wp-event-manager/core/wp-event-manager-post-types.php on line 1393