Skip to main content

Από ζωντανή στο υγρό και αλμυρό στοιχείο, μαγειρεμένη στο υγρό και γλυκό στοιχείο. Η γαρίδα μπορεί να μαγειρευτεί με εκατοντάδες τρόπους που ούτε μπορούμε να φανταστούμε και να αναδείξει μοναδικές γεύσεις και αρώματα.

Η συνταγή είναι του σεφ Μάκη Μπουσούλη από το Ηράκλειο Κρήτης.
Υλικά (2 πιάτα)

4 γαρίδες ίδιου μεγέθους καθαρισμένες από το έντερο
1 ροδάκινο σε φέτες
1 πορτοκάλι σε φέτες ( μόνο την σάρκα )
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 λοβός βανίλιας
Χυμός από ένα πορτοκάλι
100 γρ. βούτυρο (82%)

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με χοντρή βάση βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να υγροποιηθούν.
Προσθέτουμε τα ροδάκινα, τις φέτες από το πορτοκάλι, τη βανίλια και τις γαρίδες και ψήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά σε σιγανή φωτιά. Σβήνουμε και ανακατεύουμε (φλιπάρουμε) με το κονιάκ.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να καραμελώσουν οι γαρίδες με τα φρούτα για δυο λεπτά , πάντα σε σιγανή φωτιά και σερβίρουμε.

Για την εφημερίδα Τα Νέα